>
  • Kempen_Dropship_TaraCocoa
  • taracocoa_slide1
  • taracocoa_slide2
  • taracocoa_slide3
  • taracocoa_slide4
  • taracocoa_slide5

Tararata Ventures

Tararata Ventures (Tararata) telah ditubuhkan dan didaftarkan dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia serta termaktub di bawah Akta Syarikat 1965. Aktiviti utama Tararata ialah memasarkan produk Minuman Nutrisi Koko Kolagen dikenali dengan nama TaraCocoa. Kologen Peptida Ikan (Jenis 1) yang digunakan mempunyai kekuatan tersendiri untuk Kulit, Otot, Tulang Peredaran Darah & Penghadaman. Selain dari menjalankan aktiviti jualan secara konvensional, Tararata turut memasarkan TaraCocoa secara meluas di dalam talian terutama menggunakan kuasa media sosial seperti FaceBook, Instagram dan Twitter.

Dapatkan TaraCocoa Anda Sekarang

Hubungi kami atau Ejen Dropship kami SEGERA!

TaraCocoa

TaraCocoa ialah produk utama Tararata yang sedang hangat di pasaran sekarang. Kekuatan TaraCocoa berbanding produk seumpanya di pasaran ialah kandungan kolagen peptida ikan yang mempunyai kelebihan sebagai ajen pemangkin kepada Anti-Penuaan, pembentukan tulang, Anti-Bakteria, meningkatkan pengambilan protin juga mempercepatkan penyembuhan luka, memperkuatkan saluran darah dan membantu proses penghadaman. Selain itu, jumlah kologen yang digunakan juga lebih tinggi berbanding produk-produk lain di pasaran iaitu 25,000mg  dan ianya mampu memberikan kesan yang baik tanpa mengenepikan aspek kesihatan dan keselamatan pengguna.

Produk Halal

Hj Zaki Zakaria
TaraCocoa dikilangkan di dalam negara dan telah menepati piawaian JAKIM untuk ditauliahkan sebagai produk yang berstatus HALAL. Produk yang HALAL sebenarnya telah menepati pelbagai aspek seperti kebersihan kilang, bahan-bahan yang HALAL serta pelbagai aspek lain yang telah diambil kira oleh pihak JAKIM.
Hj Zaki Zakaria Pengarah Urusan Bertam Best Marketing Sdn. Bhd.

Kandungan TaraCocoa

Shafizal Shahrir
Untuk satu hidangan (100gm), TaraCocoa mempunyai kandungan Tenaga sebanyak 466kcal, Karbohidrat 69.6gm, Protein 4.3gm dan Lemak 18.9gm. Selain dari serbuk Koko, TaraCocoa dihasilkan dengan Krimer Bukan Tenusu, Gula, Ekstrak Malta, Susu Kambing, Serbuk Madu, Vitamin C dan yang paling utama ialah 5% Kolagen Ikan Peptide dari Jepun.
Shafizal Shahrir Marketing Director, Tararata Ventures
Anti Penuaan
Kologen Peptida Ikan adalah kolegen Jenis I dan kologen jenis ini merupakan apa yang membentuk kulit kita. Jadi tidak hairanlah ia akan memberikan kebaikan kepada kulit kita seperti membantu mencegah dan memperbaiki mana-mana tanda penuaan kulit. Dengan memakan kologen jenis ini juga akan memberikan kesan kelancaran, kelembapan, meningkatkan kelembutan dan mencegah pembentukan kedutan.
Pengambilan Protin
Dengan memakan Kologen Peptida Ikan anda bukan sahaja mendapat kologen tetapi anda juga mendapat semua kandungannya. Kologen Peptida Ikan mempunyai 97% lebih protein tanpa lemak, gula atau karbohidrat yang menjadikannya satu makanan protein yang terbaik di atas muka bumi ini. Apa yang ia miliki adalah profil Asid Amino yang sangat istimewa.
Pembinaan Tulang
Kologen Peptida Ikan telah menunjukkan keupayaan untuk meningkatkan pengeluaran kologen semulajadi badan manusia. Suatu ketika dahulu, kajian juga telah menunjukkan bahawa peptida kologen pada kulit ikan mempunyai kesan positif ke atas kesihatan tulang dengan meningkatkan kepadatan mineral tulang dan menguatkan aktiviti Anti-Radang pada Osteoarthritis.
Menyembuhkan Luka
Kologen Peptida Ikan membantu penyembuhan luka dengan lebih cepat dan lebih baik. Kologen jenis ini juga membantu pembentukan tisu badan yang setersunya membantu penyembuhan luka. Kologen Jenis I ini mempunyai lebih banyak struktur matriks kulit yang sempurna dan membentuk kologen Jenis I di dalam badan manusia dan seterusnya membantu menyembuhkan luka dengan lebih cepat.
Antibakteria
Mengikut penyelidikan yang dibuat di Kanada yang diterbitkan pada tahun 2016 mendapati bahawa Kologen Peptida Ikan mempunyai satu lagi komponen yang mengagumkan. Ianya Collagencin yang merupakan peptida Anti-Bakteria dari kologen ikan. Kajian tersebut mendapati collagencin menghalang sepenuhnya pertumbuhan Staphylococcus Aureus atau lebih dikenali sebagai jangkitan staph.

Sertai Kami

Sertai kami sekarang sebagai Ejen Dropship untuk bersama-sama menjadi usahawan TaraCocoa. Sila baca dan fahami Terma & Syarat di pautan sebelah kanan kemudian lengkapkan borang disebelah kiri.

Ejen Dropship

Hubungi Kami

Untuk sebarang maklumat tambahan dan perbincangan, anda boleh menghubungi kami di alamat di bawah
© 2017 Tararata Ventures. All Rights Reserved. Designed By Shafizal.